to jest dom

Irena Świerżyńska

widzisz drogę pełną słońca

pod stopami miękki puch 

 

druga dłoń przynosi ciepło

tyle trzeba

 

i już  niebem pachnie dach

 

wracasz

skrzydła niosą

 

to jest dom  prawdziwy

tu - nie może być  

 

na niby....

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 7 września 2020
anonim