Chociaż na chwilę

Krzysztof Kowalski.

Mrok jak ciemny tunel

za nim księżyc oświetlający niebo

pod nim wszechświat drzemiący nad oceanem

gdzie widać gwiezdny taniec naszych postaci

w obrazie lustra i jego odbiciu

 

twoje włosy mają zapach lawendy

usta smakują jak czerwone wino

gdy całujesz mnie pod  kasztanem

pod płaszczem ukrytych chmur

 

nie chcę odpływać daleko

jak statek do innego portu

spójrz tu jest nasze miejsce

by dotknąć dna miłości

by poprosić o więcej

między Jowiszem a Wenus

zostańmy tu jeszcze na chwilę

chociaż tą jedną noc.

 

Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 9 września 2020
anonim
  • Konrad Koper
    Nie rozumiem komentujących... Witam !!

    · Zgłoś · 4 lata
  • Mithril
    "Usunięto 1 komentarz"

    · Zgłoś · 4 lata
  • Mithril
    "Konrad Koper dzisiaj, 12:15 Nie rozumiem komentujących... Witam !!"

    ...z całym szacunkiem, ale ty mało co ogarniasz, jeżeli w ogóle

    · Zgłoś · 4 lata
Usunięto 1 komentarz