W mierze rzeczy

Konrad Koper

Kto jest oślepiony

i nie widzi pyłów, żyjątek, źdźbeł traw…

 

lub ogłuszony

i nie słyszy motyla, westchnięcia, mruczenia kota…

 

albo nie potrafi przystanąć,

 

nie jest artystą.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 10 września 2020
anonim
  • Jacek JacoM Michalski
    ślepy nie widzi a głuchy nie słyszy, fakt ;-)

    · Zgłoś · 4 lata
  • Gudmundur
    Jakby zmienić to na: "zaślepiony" !?
    Jest tu ciekawie!

    Ja to widzę tak! :

    "Kto zaślepiony?
    nie widząc pyłów, żyjątek i źdźbeł traw
    Kto ogłuszony?
    nie słysząc motyla trzepotu i mruku kota

    Artysta!
    do przystani zajdzie
    szósty zmysł odnajdzie"

    I co ty na to Konrad?


    Użyłeś tutaj słowa "ogłuszony" , więc "mruk" - będzie pasować jak ulał- moim zdaniem. bo to nie to samo, co "mruczenie"

    Ale dobra! zdecydujesz sam! jeśli zechcesz.

    Daję punkt za koncepcję w treści!
    Bo mi się spodobała.

    pozdrowienia! i miłego wieczoru!

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    Jest dobry, tylko dopracuj zakończenie. Jest zbyt oczywiste. Namaluj historię - słowami. :-)

    · Zgłoś · 4 lata