Literatura

nad morzem (wiersz)

Yaro

mogę dać niewiele tobie tak
słów parę zamkniętych w muszli białej


błękit zamknięty pod powiekami
rzęsy palmami w cieniu opalone ciała

 

nasze myśli obłokami na skroniach
szary czas zaciera ślady na plaży

 

fale zmywałaś czystymi dłońmi kochana

 

jestem stary mały jary

boisz się robala


pajęczyna dynda na skałach
opadasz lekko w objęcia mego ciała

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 11 września 2020, 22:52
/jestem stary mały jary
boisz się robala/

wiesz za co Cię lubię
trzeźwy mniej lub więcej, może więcej piszesz szczerze ;-))
Konrad Koper 12 września 2020, 10:23
Bardzo plastyczny !!
przysłano: 11 września 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca