Literatura

Te kobiety (wiersz)

Cytra

nigdy nie miały aż tyle do powiedzenia
ufne naiwne i delikatne
choć umiały gniew wyrażać
Bóg dał im histerię


dziś perspektywy mają marne
awans w firmie nie dla mamuśki
więc zamiast niewidzialnej ciąży
adoptują malutkie laptopki


dla kariery stają się przebojowe
niebezpieczne
łykają pychę i nikczemność


ale mniej mają siły
a godzin dziennie jest tylko
dwadzieścia cztery
za mało na sen


nie doczekają emerytalnego wieku
Boże chroń te kobiety

 
 

 


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 12 września 2020, 10:58
Ciekawa treść- szczerze...
przysłano: 11 września 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca