pomiędzy nami

zygzak

myślałem że kroczymy

jedną ścieżką

do domu z drewna

 

lecz nasze ślady

schodzą się i rozchodzą

 

próbujemy zawiązać dłonie

mimo wszystko

 

a wtedy morze szumi szyderczo

pomiędzy nami

 

 

zygzak
zygzak
Wiersz · 12 września 2020
anonim
  • marzena
    Pytanie, czyja to perspektywa?
    Tego pierwszego, czy drugiego?
    :-) bo ja nie wiem ilu jest tych kochanków :-)

    · Zgłoś · 4 lata
  • zygzak
    Kochanków, tradycyjnie, jest dwoje. A perspektywa - ocean bezkresny... jak miłość.

    · Zgłoś · 4 lata