powidok z widokiem na może

Abi-syn

falowanie

półpłynna

ciekłość

 

przed chwilą plusk niczym nie

uzasadniona pewność, że trzy

czwarte procesów jest wodnisto-myśląca

 

siewka pnie się do góry

wątłe nadzieje prężą się

w łodyżki i zielne skrawki

 

przyobiecany kawałek nieba

zmieszana żółć z błękitem

da nadzieję i życie do przeżycia

 

niespokojny

ocean

istnień

 

 

czerwiec 2015

 

Abi-syn
Abi-syn
Wiersz · 14 września 2020
anonim
  • marzena
    to chwila?
    jeśli chwila, to opisana ciekawie

    · Zgłoś · 4 lata
  • Abi-syn
    Marzeno, a jeśli nie?
    doobra, nie chwila była inspiracją tylko ekologia, zobacz, my jako ludzie rorpychamy się na tej naszej Kulce aż strach, a przecież my ledwie jednym gatunkiem i na 1/3 powierzchni lądu, 3/4 Ziemi to woda. Mózg to też w głównej mierze woda - też jakieś 75%, stąd półpłynna (wś)ciekłość.
    Dzięki za wizytę, dzięki za komentarz

    · Zgłoś · 4 lata