Literatura

Prometeusz (wiersz)

Konrad Koper

Już w starożytności Bogowie czynili krzywdy.

Prometeusz również cierpiał.

Jego jęk współbrzmi z naszym wołaniem.

 

Myślimy, że tłumią go skały,

a nasz głos gubi się w próżni.

 

Ja jednak wyjawię ,że to sztuczka…

 

 

 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
16 września 2020, 12:44
Chciałbym znać finał tej sztuczki.
marzena
marzena 16 września 2020, 17:30
Konrad nie daj się prosić :-)
wyjaśnij
Konrad Koper 16 września 2020, 17:45
Bogowie chcą byśmy zwątpili w siebie- mają nas...
Gudmundur
Gudmundur 20 września 2020, 01:22
Witaj Konrad-:)
Śledziłem ten wiersz, od paru dni, więc dzisiaj do niego powracam.
Dobry wiersz!
Pozdrawiam.
przysłano: 16 września 2020 (historia)

Inne teksty autora

Piekło
Konrad Koper
Misja
Konrad Koper
Pierwszy wykład
Konrad Koper
Poezja nieraz …
Konrad Koper
Logiczna baśń
Konrad Koper
Kula…
Konrad Koper
Orzeł
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca