Literatura

Z ciebie (wiersz)

Andrzej Feret

Z ciebie


Czyż mnie wciąż zraszają dreszcze,
A zraszają tylko ciebie,
W obraz, którym wymalował,
W pędzlu słowa wypowiedzeń.


Albom w strofy tylko białe,
W kruków czerniach przeuroczeń,
W wichrów szaleństw wiatrów skale,
We miłosne słów spowiedzeń.


We Jowisza bieli cudnej,
W słowach takich wciąż kochanych,
W jednym piórze co dosięgniesz,
W jednym całym z ciebie graniem.


marzec, 1993
Andrzej Feret

 


przysłano: 16 września 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca