brzeg

Jacek JacoM Michalski

długi są w szkatule

oddamy je po drugiej stronie

to nic że woda kosztuje

śmiejemy się ze śmierci

Charon nie musi dotykać wiosłem dna

każda iluzja jest kluczem

symbol mądrości żre myszy

a cisza wbija w ściany gwoździe

 

trwamy na skraju rzeki

teraz już wiesz czym jest czas

a po Kali psa przyjdzie hycel

bogini ma wiele ramion

i tylko dwa pośladki

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 19 września 2020
anonim