Literatura

Rozważania (wiersz)

Andrzej Feret

Rozważania


Jak frajerzy zapiszą wersy,
A świat nie przeżyje wiary,
Pomimo że jest ostatni i pierwszy,
Nie rozumiem istoty sprawy.


Prawda jest łaską przewodnią,
W filozofiach zapisują słowa,
I próbują jeszcze nam szlochać,
W doganianiu prawdy w alkowach.


W pomieszaniu miłości szarością,
W wygłodniałym kolorycie spleceń,
We treściach pełni wiary miłością,
W załagodzeniach rzeczy.


sierpień, 1993
Andrzej Feret


przysłano: 20 września 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca