era homo logiczna

Abi-syn

 

 

 

schowane pomiędzy mapami

 

kontynenty rozłażą się i trzeszczą

w ich obliczu jesteśmy chwilą

 

tożsamość ważna piach zakrywa

ślady stóp odciski kiedyś będą

w kamieniu teraz jest rozkład

 

na obrzeżach są pustynie

ich żółci żaden człowiek

nie opisze same wlewają się

do woreczka byłej pangei

 

tożsamość ważna piach zakrywa

ślady stóp odciski kiedyś będą

z kamienia teraz jest rozkład

 

rozlazłe kontynenty trzeszczą

w ich obliczu jesteśmy chwilą

 

schowaną pomiędzy mapami

 

 

styczeń 2014

 

 

 

 

 

Abi-syn
Abi-syn
Wiersz · 20 września 2020
anonim