szukałam cię w tłumie mój bracie
okruszkami przywołując ptaki
mój bracie o szarej barwie
którego namalował Giotto
szukałam cię w tłumie mój bracie
mój tłum jest pełen słów
a tu chleb jak kazanie
które namalował Giotto
jest wyciągniętą dłonią
jest ziarnem którego zabrakło