Karmienie ptaków

 

szukałam cię w tłumie mój bracie 

okruszkami przywołując ptaki
mój bracie o szarej barwie
którego namalował Giotto

 

szukałam cię w tłumie mój bracie
mój tłum jest pełen słów
a tu chleb jak kazanie 
które namalował Giotto
jest wyciągniętą dłonią

 

jest ziarnem którego zabrakło

kamilan
kamilan
Wiersz · 22 września 2020