kalkulacja

Jacek JacoM Michalski

kamienie leżą w kręgu

zachowują pozory porządku

jak grzechy zebrane z powiek

 

muchy mają to gdzieś

ekshumacji nie będzie

 

uchylone drzwi  zapraszają

tych którzy boją się wspomnień  

nagie kości są częścią trwania

dinozaury i kurwy na wieczność

taka zabawa

 

nie trzeba być pijanym

żeby rzeczywistość odwracała bieguny

jednoimienne zaplecza słów

przyciągają proste czynności

 

podniosę  kamień

nie chcę mieć pustych dłoni

w tłumie który wydaje wyroki

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 25 września 2020
anonim
  • marzena
    /dinozaury i kurwy na wieczność
    taka zabawa/
    ale o co chodzi z tymi kurwami? :)

    · Zgłoś · 4 lata temu