każdy dzień

czas nas zbliża

mówisz

 

dni na sznurku

jeden za drugim

a każdy innym blaskiem

jaśnieje

kamień szlachetny

ametyst

 

a dla mnie

to ziarnka piasku w klepsydrze

 

bo słońce wschodzi

gdy jesteś 

blisko

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
zygzak
zygzak
Wiersz · 26 września 2020
anonim
  • Konrad Koper
    Wzruszony !!

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Ładnie, taka ,,nieszara codzienność" to umiejętność bycia razem
    każda chwila jak ziarenko piasku :)

    · Zgłoś · 4 lata temu