coś się zmieni

Irena Świerżyńska

jeszcze śpiewa

i będzie się działo

 

ktoś otwiera wrota

czyżby

tęsknotą zawiało

 

wszystko już za rzeką

most zwodzony skrzypi

stary

 

powolutku

 

krok za krokiem

trzeba

 

ktoś

musi łatać dziury

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 4 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 września 2020
anonim