patrzę w mrok a on patrzy na mnie
serce wyrwane smoczym pazurem
sznur samochodów jak łuski
pełznie donikąd przez miasto
taka bajka z bajki
mówią że broń nie czyni wolnym
i jeszcze o tym co nie daje szczęścia
nowa religia albo stary początek
jeżeli wystarczy wody zakwitną paprocie
tam tamy wzywają na kolację
marzanna topi się w wymiotach
zima zostanie dłużej
bęc
i jeszcze o tym co nie daje szczęścia"
to były piękne wiersze...