powiastka bez puenty

Jacek JacoM Michalski

patrzę w mrok a on patrzy na mnie

serce wyrwane smoczym pazurem

sznur samochodów jak łuski

pełznie donikąd przez miasto

taka bajka z bajki

mówią że broń nie czyni wolnym

i jeszcze o tym co nie daje szczęścia

nowa religia albo stary początek

jeżeli wystarczy wody zakwitną paprocie

tam tamy wzywają na kolację

marzanna topi się w wymiotach

zima zostanie dłużej

 

bęc

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 27 września 2020
anonim
  • marzena
    tak, ja też pamiętam
    to były piękne wiersze...

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • victor51
    A czasem zdarzają się rzeczy dobre. Pamiętam, że kiedyś o tym pisałeś...

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Mithril
    "mówią że broń nie czyni wolnym
    i jeszcze o tym co nie daje szczęścia"

    · Zgłoś · 4 lata temu