Bóg jest…

Konrad Koper

W oknach betonowych wieżowców

są delikatne firanki.

Obok autostrady rośnie źdźbło.

 

Podobnie,

przy groźnym, milczącym szczycie,

wypływa szemrzące źródło.

 

A wielki, przytłaczający wszechświat

zrodził życie :

latające ptaki, motyle, kwiaty…

                      …

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 28 września 2020
anonim