W oknach betonowych wieżowców
są delikatne firanki.
Obok autostrady rośnie źdźbło.
Podobnie,
przy groźnym, milczącym szczycie,
wypływa szemrzące źródło.
A wielki, przytłaczający wszechświat
zrodził życie :
latające ptaki, motyle, kwiaty…
…