Literatura

nie nadejdziesz tej jesieni (wiersz)

Yaro

z rozsypanych słów
składam ciebie już
ciebie nie ma znów

 

nadeszła jesień tak nagle
opadły ostatnie żółte liście

 

listonosze niedostarczonych listów
puste czerwone skrzynki pocztowe 

 

zasypiam z nostalgią pełną oczu
smutny poranek kawa zimna

 

zmykam świat w kilku westchnieniach

ach i ech
w parku szarość budzi się w smętnym pejzażu 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=tcM--xwnYtQ&feature=youtu.be


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 września 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca