na moście

zygzak

siedzimy naprzeciw

unikamy patrzenia

w oczy

niepotrzebne mi mosty

mówisz

 

boję się wody

odpowiadam

 

lubię na ciebie patrzeć

robię to dyskretnie

tak myślę

nikt nie wyśmieje

nawet ty

 

ale jestem tylko

szumem liści

który słyszysz

lecz nie rozumiesz

albo udajesz

 

 

zygzak
zygzak
Wiersz · 28 września 2020
anonim