na dziś tyle

Irena Świerżyńska

dźwigaj

dźwigaj  -  tyle możesz

 

więcej -  nic

 

chmara zawsze krąży bokiem

szkolna wiara osła szuka

 

czasem  

musisz siłę mieć  za dwóch 

czy dwoje

 

podnoś  głowę i do przodu

na dziś  twoje mruczy 

 

kiedyś

kiedyś będę miał...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 29 września 2020
anonim