co mi się przytrafiło
kto w to uwierzy
odgłosy duchów
nazwy ulic w pamięci
jak porzucone kroki
bo jeśli w nocy oglądasz gwiazdy
jakbyś był dzieckiem
obudzonym na fajerwerki
to znak że jesteś wygnany
z rozmów i spotkań
z hałasu na ulicach
z czasu który biegł
lecz kto w to uwierzy
za mną płoną mosty w świetle
świąteczne iluminacje
a tu mosty znikają w ciemności
tam na świecie pociągi i samoloty
i ty w samochodzie
słuchasz smutnej piosenki