Pod gwiazdami

 

co mi się przytrafiło

kto w to uwierzy

odgłosy duchów

nazwy ulic w pamięci

jak porzucone kroki

 

bo jeśli w nocy oglądasz gwiazdy

jakbyś był dzieckiem

obudzonym na fajerwerki

to znak że jesteś wygnany

z rozmów i spotkań

z hałasu na ulicach

z czasu który biegł

 

lecz kto w to uwierzy

za mną płoną mosty w świetle

świąteczne iluminacje

a tu mosty znikają w ciemności

 

tam na świecie pociągi i samoloty

i ty w samochodzie

słuchasz smutnej piosenki

kamilan
kamilan
Wiersz · 29 września 2020