Odkrywaj siebie!

Wiesława

Jesteś cudem do odkrycia

nie błędem do naprawienia.

Powinno starczyć ci życia,

by uzdrowić złe wspomnienia.

 

Z latarką miłości w ręku,

odkrywaj swój wewnętrzny dom.

Skieruj światło w obszar lęku,

postaw tam zrozumienia tron.

 

Światło rozproszy mrok istnienia.

Wspomnij jak ze źródła piłaś.

Doznawałaś przebaczenia,

jak radosna wtedy byłaś.

 

Spójrz ciepło z akceptacją

i pokochaj wreszcie siebie.

Pomóż sobie kontemplacją,

przebywając w ducha niebie.

 

Zadaj odważne pytania:

dokąd zmierzam? I kim jestem?

Jakie mam podjąć wyzwania,

by stały się zdanym testem.

 

Dusza szczerze ci objawi,

czym twoja prawdziwa droga.

Gdzie możesz swój ślad zostawić,

zanim powrócisz do Boga.

 

Wiesława
Wiesława
Wiersz · 29 września 2020