kamerton

Jacek JacoM Michalski

kiedy mówisz że

to tylko głośna miłość

wyściełam słuchawki skrzydłami

światło uderza w struny

krzyczysz coraz bardziej ślepa

taka modlitwa o deszcz

albo inny rodzaj raka

woda święcona wrze w czajniku

kawa czy herbata

będzie dobrze kochanie

blaszany bębenek  gra na szkle

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 1 października 2020
anonim