Przemyślenia

Krzysztof Kowalski.

Wspomnienia odchodzą z cichą zasłoną

tego letniego upalnego wieczoru

kiedy tuliłaś mnie w śnie do siebie

na obłokach błękitnego nieba

 

Byłaś jak czar tego odbicia

jak kropla w oceanie wspomnień

jak mgła ukryłaś się wśród chmur

czułem tylko oddech twoich ust

 

Jesteś pejzażem tego obrazu

namalowanych naszych myśli

które połączyły nasze  serca

zapisując miłość wśród gwiazd.

 

Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 3 października 2020
anonim