Literatura

***(Twoje oczy) (wiersz)

Andrzej Feret

***(Twoje oczy)


Twoje oczy śpiewają dobrocią,
Nawet gdybym zwątpił,
Piękne oczy snują zasłuchania,
Pełne zapachu mych wspomnień.


I nie dotykam bez czułości westchnień,
W najszczerszych modlitwach,
Gdybyś pytała cała co dalej,
Ty wiesz kochanie, więc nie pytaj.


Więc dotykaj cała jak to sam lubię,
Patrz głębią sobą wytrwale,
W pomyśleniach calutkich,
Bym został w tobie wspaniale.


Abyś swoją dobrocią przeniknęła,
I abym całą przyjął,
Masz takie dobre ciepło duszy,
Jest dobro twych oczu we wspomnieniach.


styczeń, 1994
Andrzej Feret

 


przysłano: 3 pazdziernika 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca