pamięć o kobiecie

Yaro

biegnij po polu
dogoń ciepły wiatr 
rosa na trawie
we włosach kwiaty

 

 policzki dziewczęce
 pąki polnych maków
nadchodzi jesień

 

płyniemy z
babim latem w powietrzu
kożuch w kakao na wierzchu  

 słowa które nucisz z śladami wspomnień


spotkałem cię w kościele
na procesji rzucałaś kwiaty niebieskie
zapadło to w pamięci młodzieńczej

 

na kartce kolorowej pisałem wiersze 
piłem wino to lepsze
wieczorami myślałem 
wywracałem  pamięć o kobiecie marzeń

Yaro
Yaro
Wiersz · 4 października 2020
anonim