kto zatrzyma

Irena Świerżyńska

kiedyś

czołgi i zapory na ulicy wróg

dzisiaj dół i nic nie stoi

tylko smaki puste

szklane szyby

zasłonięte usta

 

jak przeskoczyć 

cicho - ciemny

koła kręci i ogony rzuca

 

jeszcze skaczesz

płyniesz

 

jutro

jak zapuka...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 października 2020
anonim