Bawełniana piżama

Klaudia Synator

Kwiecień.

Deszcz stukający o parapet

Zapach świeczek

Bawełniana piżama 

Zamiast twoich ramion.

 

Kwiecień.

Zamknięta wolność.

Ptaki szybujące za oknem.

Zupełnie inna wiosna

Dwudziesta piąta.

 

Kwiecień.

Zapach długopisu i papieru.

JA i moja samotność

I bawełniana piżama.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Klaudia Synator
Klaudia Synator
Wiersz · 5 października 2020
anonim