Kwiecień.
Deszcz stukający o parapet
Zapach świeczek
Bawełniana piżama
Zamiast twoich ramion.
Kwiecień.
Zamknięta wolność.
Ptaki szybujące za oknem.
Zupełnie inna wiosna
Dwudziesta piąta.
Kwiecień.
Zapach długopisu i papieru.
JA i moja samotność
I bawełniana piżama.