Literatura

Niekiedy i czasami (wiersz)

Andrzej Feret

Niekiedy i czasami
 
Niekiedy spotyka mnie całość stworzenia,
A niekiedy muszę z dłoni tylko czytać,
Czasami się sam zapominam,
Czekam ciebie - bo tyle w nim piękna.
 
Niekiedy jest coś co mnie zniewala,
Czasami każe wierzyć namiętnie,
Niekiedy się więc zapominam, byś była,
W zmówinach zawsze przepięknych.
 
Czasami i niekiedy dzień za dniem gada,
a tragedii wcale nie ma,
a niekiedy przychodzą chwile czasami,
że zawsze ciebie nie mam.
 
październik, 1990
Andrzej Feret

 


przysłano: 7 pazdziernika 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca