Niekiedy i czasami

Niekiedy i czasami
 
Niekiedy spotyka mnie całość stworzenia,
A niekiedy muszę z dłoni tylko czytać,
Czasami się sam zapominam,
Czekam ciebie - bo tyle w nim piękna.
 
Niekiedy jest coś co mnie zniewala,
Czasami każe wierzyć namiętnie,
Niekiedy się więc zapominam, byś była,
W zmówinach zawsze przepięknych.
 
Czasami i niekiedy dzień za dniem gada,
a tragedii wcale nie ma,
a niekiedy przychodzą chwile czasami,
że zawsze ciebie nie mam.
 
październik, 1990
Andrzej Feret

 

andrzej_feret
andrzej_feret
Wiersz · 7 października 2020