Boży aniele,
który czynisz łask wiele,
spieraj naszą twórczość.
Oręduj u Boga śmiało
i rozdawaj dla artystów ciało.
Pleń także miłość.
Spraw żebyśmy zostali zbawieni i oświeceni.
Boży aniele,
który czynisz łask wiele,
spieraj naszą twórczość.
Oręduj u Boga śmiało
i rozdawaj dla artystów ciało.
Pleń także miłość.
Spraw żebyśmy zostali zbawieni i oświeceni.
Życzenie
/Niech zatrzyma cię w parku
każe przysiąść na ławce
Niech wywiezie cię
tramwajem w pole
za miasto abyś niewiarygodnie
pobłądził i postanowił
desperacko się poszukać
w strojeniu słów
z nieprzeczytanych wierszy
z kart wyludnionych najczystszych
Ażebyś był w tym
ze sobą szczery umiał
się przyznać że nie rozumiesz
nie wiesz jak
Wyrosną z ciebie
będą się piąć strony pokryte
pochyłym pismem/
Maciej Bieszczad
Takie mam skojarzenie, Modlitwa i Życzenie.
To Oświecenie możesz zawdzięczać tylko własnym krasnoludkom, dzięki którym odkrywamy nowe zakamarki naszego umysłu -:))
Pozdrawiam!