Modlitwa

Konrad Koper

Boży aniele,

który czynisz łask wiele,

spieraj naszą twórczość.

 

Oręduj u Boga śmiało

i rozdawaj dla artystów ciało.

Pleń także miłość.

 

Spraw żebyśmy zostali zbawieni i oświeceni.

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 8 października 2020
anonim
  • Gudmundur
    Konrad-:)
    To Oświecenie możesz zawdzięczać tylko własnym krasnoludkom, dzięki którym odkrywamy nowe zakamarki naszego umysłu -:))
    Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    /Pisanie wierszy, czyli posługiwanie się słowem w bardzo wyszukany i specyficzny sposób, czasami odsłania to, co – jak pisał Różewicz – zasłania życie. I są to chwile niezwykłe, wiersz jest wtedy prywatnym objawieniem, epifanią./

    Życzenie

    /Niech zatrzyma cię w parku
    każe przysiąść na ławce
    Niech wywiezie cię
    tramwajem w pole
    za miasto abyś niewiarygodnie
    pobłądził i postanowił
    desperacko się poszukać
    w strojeniu słów
    z nieprzeczytanych wierszy
    z kart wyludnionych najczystszych
    Ażebyś był w tym
    ze sobą szczery umiał
    się przyznać że nie rozumiesz
    nie wiesz jak
    Wyrosną z ciebie
    będą się piąć strony pokryte
    pochyłym pismem/

    Maciej Bieszczad

    Takie mam skojarzenie, Modlitwa i Życzenie.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    :) ja chcę być oświecona

    · Zgłoś · 4 lata temu