modliszka

Jacek JacoM Michalski

słowa im bardziej zamykają

tym bardziej otwierają

przestrzeń w łupinie orzecha

gdzie intymność jest królestwem

nieskończenie pełnym

 

teraz rozumiesz dlaczego uciekam

choć nie będzie już o czym śnić

jeżeli znajdę twoje milczenie

 

w ramionach

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 8 października 2020
anonim