niekochani

Robert noszczyk

jak powiedzieć miłości

że ułudą jest tylko

zaplanowanym stanem

zabłąkanych dusz współistnienia

ciał chwilowych oddaniem

bez deklaracji, rozczarowań, tęsknoty

co zabija siłę uniesień pustawych

 

tylko zrozumienia bezustannie potrzeba

constans wcześniejszych pokoleń wciąż chyży

i tych co jezusami rzucają bezmyślnie

niby kochający i równie kochani

przezornie szczęśliwi a poturbowani

 

pragną...

Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 9 października 2020
anonim