mówiłem ci , że...

Yaro

mówiłem do ciebie ładnie
na zawsze zapamiętaj mnie


moc słowa nie uwiędnie jak kwiat lilii

w pocałunkach niosłem miłość
tańczyły na twoich ustach i policzkach

czerwonych od uniesień ciemna noc
zagląda w oczy mrok
ty taka jasna jak gwiazda
rozpraszasz pojedyncze promienie

zawsze przy tobie trwać nawet gdy źle
płyną dni umykają noce a my płyniemy

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 6 głosów
Yaro
Yaro
Wiersz · 10 października 2020
anonim
  • Yaro
    Dziękuję Cytro twoja wersja odpowiada mi , fajnie , że podoba się i zatrzymuje choć na chwilę :)

    Pozdrawiam serdecznie:)

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Cytra
    Taka moja wersja, zaciekawił mnie wiersz i nie pozwolił odejść. przeczytałam go troszkę inaczej, co wcale nie oznacza że lepiej.

    mówiłem do ciebie ładnie
    zapamiętaj mnie
    słowa nie więdną jak kwiaty

    w pocałunkach miałem miłość
    tańczyła na twoich ustach
    i policzkach czerwonych
    od uniesień ciemniała noc

    a ty jaśniałaś jak gwiazda

    zawsze przy tobie będę
    nawet gdy będzie źle

    za szybko dni umykają
    noce i gesty bledną

    nadal płyniemy

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Yaro
    Dziękuję za komentarze :)Pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Abi-syn
    Do tej pory nie widziałem u Ciebie przerzutni - bardzo je lubię, tu całkiem zgrabne, nadają dodatkowego waloru dla Twojego wiersza.

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Konrad Koper
    Jakbym czytał klasykę...

    · Zgłoś · 3 lata temu