Literatura

~ GWIAZDA SPADAJĄCA (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

     ~ GWIAZDA SPADAJĄCA
 
     Na rozstajach praspokoju nieba
spękanego lodowatym czasem
znów zabłysła w dzikim pędzie
spadająca gdzieś na oślep
samobójcza gwiazda zwiastująca
nieszczęsnym szczęście
 
     Przeszyła zmumifikowane łzy
człekokształtnych oczu osuszonych źrenic
zatrzymała zegarów wahadła
ciesząc zegarmistrzów świata
ucząc śnić sny, śmierć czcić
modlitwą nieszczerą straszliwie
 
⊰Ҝற$⊱…………………………………………………… Kołobrzeg - 1 listopada '18                            

 


niczego sobie 4 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 11 pazdziernika 2020, 16:42
Nie pozostałem obojętny ! Mocny i subtelny...
Cytra
Cytra 11 pazdziernika 2020, 19:08
Przeszyła zmumifikowanych kropli oczu...coś tu nie gra.
przysłano: 11 pazdziernika 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca