W pochmurne dni

Krzysztof Kowalski.

Przyjdź do mnie jesienią

kiedy liście opadną z drzew

ogrzej moje serce

gdy nadejdą deszczowe dni

 

Przemyj moje rany

kroplami swoich łez

abym poczuł żar

płomieni tej miłości

zagubionej wśród gwiazd

ukrytej gdzieś w oddali

nad błękitnym niebem.

 

Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 12 października 2020
anonim