odwrotność

Jacek JacoM Michalski

rozbite lustro

odbija odbicia od odbić

wplata wątki we fragmenty

 

dotknę cię raz milion razy

poczuj to

wietrzność zamknięta sekundą

przez wszystkie krople

oddech każdego słowa w pocałunku

ostatnim jak pierwszym

kiedy nie ma już nic do powiedzenia 

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 14 października 2020
anonim
  • marzena
    Mam wrażenie, że ten wiersz mogłaby napisać kobieta.
    Jednak nie różnimy się aż tak bardzo.

    · Zgłoś · 4 lata