Literatura

zygzaki (wiersz)

zygzak

ślady stóp na piasku

słońce zawodzi barwami

jak dzwony

do modlitwy

 

kłaniam się tobie

muzo

i tobie muzo

i tobie

 

ciało twe pieszczę

wieczorem

wieżę z marzeń

księżniczkę

 

odurzony

jak zwykle

tęsknię

wódka z sokiem

musi zapełnić

na długo

jak długo

 

pieśń rzewną nucę

szum wierzby przy drodze

gdzie czekam

a ślady stóp

spłowiałe zygzaki

zaciera czas

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 pazdziernika 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca