~ POŚRODKU ŻYCIA

Krzysztof Maria Szarszewski

 

      ~ POŚRODKU ŻYCIA
 
      Z osnowy tajemnic nocy
pytającymi nieśmiało dłońmi
najdelikatniej wysnuwasz pasma nici
pośrodku życia
 
      Półleżąc bezwiednie się wtulasz
w kątek ciepła jedwabnej ciszy
małej, sekretnej uczuć niszy
pośrodku życia
 
      Wśród wzgórz samotnych winorośli
z marzeniami drżącymi półsennie
nasłuchujesz słów miłości 
i żeś nie sama pośrodku życia
 
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………… Jezioro Ruduskie - 13 października '2O                                                                                 

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 14 października 2020
anonim
  • Abi-syn
    Co to jest pośrodek?

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    pośrodek to chyba po 50 albo coś koło 70, chyba :) zależy ile kto pożyje :)

    · Zgłoś · 4 lata