Mokradła

Konrad Koper

Nad bagniskiem jest martwy las,

który kąpie się we mgle.

 

Wyostrzam zmysły.

Dostrzegam tajemnicze ogniki.

Niepokoi mnie szelest i cień.

 

Spotykam ducha,

który wychodzi z zasłony wyobraźni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 14 października 2020
anonim
  • marzena
    Harry Potter i Czara Ognia:)
    oby to był dobry duch...

    · Zgłoś · 3 lata temu