Literatura

~ SŁOWA SIĘ SCHODZĄ DO WIERSZA (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

         ~ SŁOWA SIĘ SCHODZĄ DO WIERSZA
 
         Nie w porę… 
   prześwitem wiatr niesie tę jesień 
   mumifikuje kwiaty bezgłośne 
   studzi gorące kamienie
   za niebem bezustannie błękitnym
   marząc… i o wiośnie 
 
       Wody mętnieją mrocznie
   i gwiazd miazga na niebie
   zapada się czas w nicości
   z dnia na dzień płowieje
   z rozpaczliwym poczuciem 
   dożywotniej przeszłości
 
       Tańczą mgły wokół
   światło wiodą do kresu
   owady nie brzęczą w pajęczach
   wsłuchane w skończoność
   lecz słowa się schodzą do wiersza
   w słodkowonnym desu
 
⊰Ҝற$⊱…………………………………………… Jezioro Ruduskie - 11 października '2O                                                                                 

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 pazdziernika 2020 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca