gdzie jest spokój

Irena Świerżyńska

och - jaki wielki i mądry świat

a tyś -  malutka

może i byłaś

 

i głowa obca

i mokra 

zmącona piana spływała z boku

 

tamto nie tobie i mówisz nie tak

jak ktoś by chciał

 

sama

musiałaś  mieć wiarę w  sobie

milcz i wytrzymaj

 

i dziś

czoło ma spokój i głowa do góry 

przeskoczy

 

a - wielcy ważni zgubili

tropy

 

 i brodzą we mgle

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 15 października 2020
anonim