och - jaki wielki i mądry świat
a tyś - malutka
może i byłaś
i głowa obca
i mokra
zmącona piana spływała z boku
tamto nie tobie i mówisz nie tak
jak ktoś by chciał
sama
musiałaś mieć wiarę w sobie
milcz i wytrzymaj
i dziś
czoło ma spokój i głowa do góry
przeskoczy
a - wielcy ważni zgubili
tropy
i brodzą we mgle